Nordisk Fondanalys luras om PPM-sparande!

SVT rapporterar idag i sina nyhetssändningar om Nordisk Fondanalys, vars säljare stoppar folk på gatan utanför köpcentrum och lockar dem att skriva på ett papper, för att ”få information om pensionssparande”. Konsumenten utlovas information om vilka PPM-fonder som är bäst. Säljaren försäkrar att det är gratis. Konsumenten i reportaget fick en faktura på 1.295:-

Anton Ewetz, en av de unga männen bakom Nordisk Fondananlys, säger i tv-inslaget att givetvis ska kunden få information om att det kostar. Hos konsumentverket finns 17 anmälningar, konsumenter som trott sig skriva på att endast få information och sen kommer det en faktura.

svtplay.se/v/2664536/sydnytt/manga_pensionskunder_kanner_sig_lurade

Uppenbarligen ljuger säljarna folk rakt upp i ansiktet, Anton Ewetz försvar för Nordisk Fondanalys i nyhetsinslaget är inte så trovärdigt; ”finns situationer där det är stressat och informationen blir bristfällig”.

Läs även detta blogginlägg:

www.mahlstein.se/anton-ewetz-nu-ar-det-dags-att-kolla-upp-dina-saljare/

Jan Roostal
entreprenör Smart Hemsida

This entry was posted in Okategoriserade. Bookmark the permalink.

Lämna ett svar