Bygg hemsidan själv – spara pengar?

En del företagare bygger sin hemsida själv för att spara pengar, kanske hör Du till dem?

Hoppas Du tänkt på att det finns många aspekter av en hemsida. Fortfarande är det så, att många företagare tänker om en hemsida att det bara är något man “måste ha”. Men man är ofta inte riktigt klar över hur den kan användas, samtidigt kanske man betalar dyrt för olika prenumerationstjänster, för att marknadsföra sig på internet. Svenska företag betalar fyra miljarder kronor per år, för tjänster för sökmotoroptimering på internet.

Men….

Hemsidan är Ditt absolut mest potenta och kostnadseffektiva verktyg.
Inget fel att bygga en hemsida själv. Vad man bör tänka på är att en hemsida inte bara ska se bra ut. Den ska innehålla en säljande och effektiv presentation av Ert företag, med grammatiskt och stilistiskt bra språk. Era viktigast USP:n Unique Selling Points, ska med några få ord, “lysa” starkt från startisdan. Bilder ska användas för att effektivt kommunicera branschkänsla.

Hemsidan ska sökmotoroptimeras, så att man fångar upp de mest kvalificerade prospecten, som redan fattat sitt köpbeslut och bara letar efter rätt leverantör på nätet.

Sist men inte minst, ska den ha en användarvänlig administration, eller publiceringsverktyg, så att Ni aldrig behöver betala för eller vara beroende av extern part för uppdatering. Här biter sig många företagare i svansen, tid är pengar. Är det krångligt kan den billiga hemsidan bli mycket dyr på lång sikt..

Mobilanpassning, eller responsiv design
Idag räknar man med att i genomsnitt kommer mer än 23% av trafiken till en hemsida från smartphones eller andra mobila enheter. Om hemsidan inte är mobilanpassad, är det risk att användaren inte får en bra upplevelse av Ditt företag.

Googles algoritmer för sökmotoroptimering
Mobilanpassning är viktigt då Google nyligen uppdaterat sina algoritmer så att hemsidor som saknar responsiv design nedprioriteras på träfflistan, det vill säga får sämre sökmotoroptimering.

Men om man är ett nystartat företag, har jag förståelse för att man kanske inte alltid har budget för att köpa den bästa hemsidan. Dock bör man efter en tid, när man kanske börjat få hyfsat bra snurr på verksamheten, överväga om det inte kan vara en mycket lönsam investering, att göra hemsidan till en effektiv säljare, ett verktyg som Du tjänar pengar med!

Tvekan inte att höra av Dig, om Du vill veta mer, antingen gå in på vår >> hemsida

Eller ring Jan Roostal på 0733-786957.

 

This entry was posted in Okategoriserade. Bookmark the permalink.

Lämna ett svar