Sökmotoroptimering enligt Smart Hemsida

Om Du vill att Din hemsida ska komma högt upp på sökmotorernas träfflistor, så är grunden en bra teknisk plattform, utan det blir allt annat meningslöst. Här gäller som nästan alltid ordspråket ”En kedja är inte starkare än dess svagaste länk.”

Sedan bör man följa Googles instruktioner, bland annat att ”Content is King”, vilket innebär att informationen alltid ska vara relevant för användaren samt för den hemsida och respektive sida den ligger på. Mycket viktigt är att det finns en tillräcklig mängd text, för att få till en bra sökoptimering, samt att man bearbetar viktiga fält, framför allt sidrubriker ”Title”, som finns för varje unik sida och på många plattformar för varje unikt textområde.

Title-fältet är efter domännamn det mest potenta fältet på hemsidan, vad gäller sökmotoroptimering. Texten i början d v s till vänster i title-fältet, äger mest potens. Det brukar sägas att en title kan/bör vara max 60 till 70 tecken inklusive blanksteg. Texten i title-fältet ska korrespondera, eller vara relevant i förhållande till innehållet på respektive sida/texområde. I internets barndom var det mycket vanligt att man bara skrev firmanamnet i detta fält, eller ”Välkommen till Andersson AB”. Läsaren kan enkelt förstå, att om man använder alla rubrikfält (title) för att skriva företagsnamnet, så blir det svårt att få till en bra sökmotoroptimering. Tänk att i detta exempel företaget säljer badkar. Användaren googlar på ”Jaccuzi-badkar”. Ordet finns inte i något rubrikfält, chansen att den presumtiva kunden hittar leverantören är avsevärt mindre.

Varje title-fält ska bearbetas med ett bra sökord eller sökfras. Om verksamheten är geografiskt begränsad, bör man ange område, som i ”Tandläkare i Stockholm”. Sökfrasen bör sedan förekomma i naturlig mängd i texten. Är det en hyfsat lång text, är det bra om sökfrasen upprepas tre/fyra gånger.

Ett av de mest potenta verktygen för att uppnå ett bra resultat på träfflistorna är att få inlänkar från högt rankade hemsidor. Mest kraftfullt blir det om inlänkningen sker från ett företag som arbetar i samma bransch, eller är relevant för Ditt arbetsområde.

Företaget Smart Hemsida som jag driver tillsammans med en ingenjör har nyligen publicerat en ny site för psykoterapeuten Jan Gerschwind, som hjälper sina patienter att hantera utmaningar i vardagen, som nedstämdhet, depression, tvång, stress, ångestproblematik, spelmissbruk för att nämna något. Även ”tekniker” som Mindfulness, ingår i verktygslådan för Jan som är specialiserad på KBT.

Du hittar kontaktuppgifter här för>> Jan Gerschwind

Läs här om Smart Hemsidas >> sökmotoroptimerade hemsidor

This entry was posted in Okategoriserade. Bookmark the permalink.

Lämna ett svar