Om affärsvärlden

Här skriver jag, Jan Roostal, om affärsvärlden, entreprenörsskap, etik i affärsvärlden, tipsar om bra företag och leverantörer och ibland, varnar för dåliga sådana. Jag vill också tipsa, kanske fram för allt Dig, som är småföretagare om saker  Du kan ha nytta av och företag och tjänster Du ska akta Dig för.

För Dig som konsument kommer det också finnas tips om bra produkter och leverantörer!

Pengar är ett ämne som fascinerar mig storligen. Jag kommer att skriva om pengar och hur många missuppfattningar det finns om vad pengar egentligen är. Pengar är bara en illusion, de har bara ett värde, så länge vi kommit överens om att ha förtroende för dem.

Pengar är roten till mycket gott. Felaktiga uppfattningar om pengar är roten till allt ont. Det som står i Bibeln är att ”Kärleken till pengar är roten till allt ont” och det är sant. Man kan inte älska en illusion…

Jag anser att pengar är en av mänsklighetens mest fascinerande och mest välståndsskapande uppfinningar. Bytessamhället, som föregick penningekonomin,  hade enorma transaktionskostnader. Sådana leder till stora förluster av välfärd, inte bara inom en bytesekonomi, utan även i samhällen som har mycket korruption och svaga institutioner.

Comments are closed.